La început de septembrie, doctorul veterinar Silviu Radu, de felul său decreţel, ca şi Pivnicerul şi alţi membri Vestik, a împlinit o
Silviu mirosea a medicamente de câini, pisici şi veveriţe sud-africane, a suferinţă, tratată ori curmată, de animal mic şi mijlociu ce nu poate să cuvânte. O muscă oarecare i se aşezase pe creştet, rătăcin
du-se în părul scurt, parcă anume pentru reuşita şedinţei foto necesare acestei postări.Doi amici de la Timişoara au adus cu sine cadouri şui, un tort special a cărui inscripţionare în engleză a lăsat-o nedumerită pentru totdeauna pe cofetara de bună credinţă care l-a creat, dar şi un decantor cu toartă din care până la urmă am servit apă numai de dragul de a face lucrurile pe dos ori din speranţa copilărească şi sinceră că acest conţinut se va transforma la un moment dat în vin. Trebuia să fie o seară a Cramei Basilescu
Asta am şi făcut, deschizând pe rând Vinicerul alb din 2008, Feteasca Albă Ancestral 2008, Rosé-ul Eclipse 2010, cupajul alb Genesio 2010, Merlot-ul Eclipse 2009 şi Feteasca Neagră Eclipse 2009. Primul e un vin pe care îl putem recomanda ori
M-am luat cu vinurile şi am uitat să spun că ne gândisem să asortăm o Tămâioasă Românească Origini 2007 de la Budureasca la tortul timişorean în formă de tot ceea ce n-aţi dori să consumaţi v
reodată, o glumă reuşită a departamentului de şotii din Asociaţia Vestik pe seama aniversărilor cu un anume prefix, din ce în ce mai mare. Nu toţi am mai ajuns însă şi la vinul demidulce pomenit mai sus, altminteri excelent, din pricina gestului intempestiv al lui Cristi de a descuia răcitorul personal de vinuri şi a pune la bătaie de ziua colegului său de clinică două Pinot Noir-uri, unul franţuzesc - Vincent Lahaye Pommard 1er Cru "Les Arvelets" 2007 - adus chiar de la el de acas
'Origine Contrôlée şi aşa mai departe şi aşa mai departe. În sinea Pivnicerului, duelul Pinot Noir-urilor a fost câştigat în mod paradoxal de vinul unguresc, unul excepţional, pe care cu siguranţă îl vom căuta cu toţii cu prima ocazie în care vom vizita ţara vecină. L-am servit la temperatura de 18-19 grade Celsius, contrar a ceea ce susţinea în urmă cu câteva zile un cunoscut om de vin, care ne explica ritos cum serveşte Pinot Noir-ul aşa, pe la 14 grade, poate mai puţin, ca acesta să ajungă imediat în pahar la 16 grade, susţinând că asta şi numai asta e temper
atura de servire a tuturor vinurilor de acest soi de pe mapamond. E drept, cel franţuzesc a fost servit pe la 12 grade, direct din frigider, am fost nevoiţi să-l încălzim în mâini pentru a-l aduce la o temperatură rezonabilă şi a-l convinge să-şi deschidă aromele. A făcut-o încet, ca un vin delicat care-şi manifestă din plin caracterul de soi şi reprezintă perfect ceea ce Cristi întărea mereu când aducea vorba de Pinot Noir: feminitatea, fineţea blândă, suavă a ceea ce iubim dintotdeauna.
În seara târzie de început septembrie, eu m-am îndrăgostit însă fără scăpare de Pinot Noir-ul unguresc de St. Andrea. O poezie pură, transparentă, de culoarea rubinului, într-un pahar rotit la lumina lunii, uşor irizată de stropii trecători de ploaie...
Către dimineaţă, ploaia a încetat, vinurile au fost deja gustate iar musca vedetă din părul discret al lui Silviu continua să se plimbe uşor împleticit prin pădurea de ţepi. Mi-am imaginat că s-ar putea întâlni la un moment dat pe-acolo, pe acea planetă blajină, chiar cu omuleţul lui Gopo, pornit şi el în marea aventură a căutării adevărului în clipă, în aripă şi în vin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu